Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
  Offline
PostNapisane: czwartek, 2 grudnia 2010, 10:34 
Avatar użytkownika
Almighty Admin

Dołączył(a): wtorek, 2 listopada 2010, 23:05
Posty: 3337
Tytuł użytkownika:: la principessa
A atramenty zamarzają. O tu filmik bo na zdjęciach nie było widać. Ten glutek we flakonie to taka jakby galaretka, skrzep jakby, na filmie nr 2 widać o co chodzi. A atrament generalnie gęsty mocno. Film nr 3 - jak szybko taki kawałek się rozpuszcza. Pouczające doświadczenie. Atrament Diamine Rustic Brown






_________________
Kolor różowy to nie zbrodnia.


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: czwartek, 2 grudnia 2010, 17:28 
Avatar użytkownika
Użytkownik

Dołączył(a): piątek, 12 listopada 2010, 19:44
Posty: 675
Lokalizacja: Wrocław
Właśnie dzisiaj wracając do domu, brnąc przez śniegi, z piórami w torbie zarzuconej na ramię, zastanawiałem się nad wpływem niskiej temperatury na pióro. Ciekaw jestem, w jakiej temperaturze krzepną atramenty. Czy ktoś z Was może wyznaczał te wartości eksperymentalnie? Przyznam, że jeśli miałbym czas i dostęp do odpowiedniego do tego celu termometru chyba wykonałbym takie doświadczenie, choćby dla zaspokojenia własnej ciekawości. A może ktoś zna dokładne składy atramentów i mógłby temperatury krzepnięcia teoretycznie przynajmniej oszacować?

_________________
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
  Offline
PostNapisane: czwartek, 2 grudnia 2010, 17:32 
Avatar użytkownika
Rada Jedi

Dołączył(a): środa, 3 listopada 2010, 00:06
Posty: 9916
Lokalizacja: Dolina Muminków
Tytuł użytkownika:: Zła Buka
Fonsitos, fajnie wyszła grafika na filmiku nr 2 :) Nic tylko w ramki ją :)

_________________
Rzuć mnie wilkom na pożarcie a wrócę dowodząc watahą.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

kraków kuchnie na wymiar
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb3 1 styles alveo